Fotograf:
Matoppskrift.no
Lune frikadeller inneholder
136 Kalorier,
4 g Karbo,
11 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Lune frikadeller har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lune frikadeller er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3817 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lune frikadeller!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 136.40 | 346.67 | Kcal |
Protein | 10.87 | 27.63 | gram |
Karbohydrat | 4.23 | 10.75 | gram |
Kostfiber | 0.29 | 0.74 | gram |
Fett | 8.38 | 21.30 | gram |
Mettet fett | 3.71 | 9.43 | gram |
Salt | 0.72 | 1.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.83 | Kr 12.28 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 017 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,4 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland melk og malt brød og la det trekke et kvarter.
Bland deigen og arbeid saltet inn til seigt. Rør inn pepper og potetmel. Visp ut egget i ”brødmelken” og tilsett løkhakk. Alt røres godt inn i deigen. Ha lunkent vann og en teskje og form små boller som stekes i varm stekepanne med smør.
Ha ikke for mange i pannen om gangen, da blir de avkjølt. Stek i flere omganger. Visp ut pannen med 1/2 dl vann mellom hver omgang. Has i en kjele. Tilsett en smørklatt og varm opp. Smak til.
Vil du ha saus til?
Du trenger:
6 dl blandet stekesjy/vann,
ca. 3 ss hvetemel (utrørt i en vannskvett), salt og pepper. Dill.
Kok opp og tilsett utrørt mel når det koker. Visp godt sammen. Smak til med salt og pepper. Så dill. La det koke noen minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 24429)
Tilberedningstid:
20-40 min
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-06-16
Oppdatert dato:2013-06-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift