Fotograf:
Lauritzen & Westh
Lutefisk til jul inneholder
62 Kalorier,
1 g Karbo,
10 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Lutefisk til jul har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lutefisk til jul er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6644 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lutefisk til jul!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 62.13 | 537.04 | Kcal |
Protein | 10.32 | 89.20 | gram |
Karbohydrat | 0.70 | 6.05 | gram |
Kostfiber | 0.43 | 3.72 | gram |
Fett | 1.91 | 16.51 | gram |
Mettet fett | 0.64 | 5.53 | gram |
Salt | 1.36 | 11.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.26 | Kr 54.11 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 458 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,5 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lutefisk avgir mye væske og det er derfor ikke nødvendig å koke den i vann.Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovnspanne.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned.Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.
Settes i ovn ca 40 minutter ved 200 grader.
For mindre mengde lutefisk enn 3 kg tar det kortere tid.
Tips:
Lutefisken blir ekstra fast om den saltes noen timer før koking og skylles i kaldt vann før den tilberedes uten salt.
Baconet sprøstekes på panne.
Ertestuing
Kjør ertene i foodprosessor. Ha dem over i en kjele. Varm opp, tilsett smør og smak til med salt.
Lutefisk serveres oftest med ertestuing, bacofett og kokte poteter. Men lokalt er det mange ulike varianter av tilbehør, sirup, brunost, lefse, kålrotstappe for å nevne noe. Du kan også lage ertepuré av frosne selskapserter. Den får en frisk grønn farge og en smak som passer godt til lutefisken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23450)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-02-12
Oppdatert dato:2007-02-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift