Fotograf:Lutefiskens Venner Sverige Lutefisk med hvit saus er tradisjon i Sverige. Hvorfor ikke prøve denne nydelige varianten neste gang du skal lage lutefisk?
La lutefisk ligge i vann et par timer før den kokes, da får den en fastere konsistens.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del opp lutefisk og legg den i en langpanne med skinnsiden ned.
Dryss over salt og dekk langpannen med aluminiumfolie.
Bak lutefiskstykkene i stekeovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Hvit saus - bechamel:
Smelt smør og rør inn hvetemelet.
Spe på litt og litt melk, og tilsett salt, hel sort pepper, allehånde og nellikspiker.
La sausen koke i ca. 5 minutter.
Sil sausen og tilsett smør og fiskekraft til man får en fin konsistens.
Erter
Surr finhakket sjalottløk i smør og tilsett erter.
La ertene surre i ca. 2 minutter slik at de blir gjennomvarme.
Bacon
Stek bacon.
Hell av vann som dannes i formen og server lutefisk med stekt bacon, erter, hvit saus, kokt potet og sennep.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 29157)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-04-10
Oppdatert dato:2019-11-05