Fotograf:
Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø (H2W)
Lutefisk servert med ertestuing, bacon og gode poteter er norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost, sirup eller sennep i tillegg, lutefisken har mange venner. Oppskriften inneholder
80 Kalorier,
4 g Karbo,
9 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tradisjonell lutefisk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
21899 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tradisjonell lutefisk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 80.30 | 891.83 | Kcal |
Protein | 8.75 | 97.18 | gram |
Karbohydrat | 3.86 | 42.87 | gram |
Kostfiber | 0.71 | 7.89 | gram |
Fett | 3.16 | 35.10 | gram |
Mettet fett | 1.31 | 14.55 | gram |
Salt | 1.14 | 12.66 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.66 | Kr 62.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 443 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,22 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovnspanne. Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.
Settes i ovn ca 40 minutter ved 200 grader. Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt. tilbered ertestuingen etter anvisning på pakken.
Tips
Husk at om du tilbereder mindre enn 3 kg lutefisk blir koketiden kortere. Beregn ca 15 minutter pr. kg lutefisk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 2731)
Tilberedningstid:
50 min
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-10
Oppdatert dato:2013-04-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift