Fotograf:Norges sjømatråd Lutefisk er en klassiker når det nærmer seg jul, og oppskriften er gjerne den samme hver gang. Prøv en ny variant neste gang med soyasmørsaus og ertepuré med mynte.
Oppskriften inneholder 93 Kalorier, 4 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sennep, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær lutefisken i serveringsstykker og legg dem med skinnsiden ned i en langpanne med kanter.
Dryss med salt og la dem ligge i 30 minutter. Hell av vannet som trekkes ut.
Ha pepper over fisken og dekk langpannen med aluminiumsfolie.
Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 40 minutter.
Skjær chorizo i tynne skiver og rist dem i tørr stekepanne.
Ertepuré
Bland erter med kremfløte og hakket mynte, og gi det et oppkok så ertene tiner.
Mos alt sammen og sil puréen.
Smak til med salt og pepper.
Soyasmørsaus
Kok opp fiskekraft, kremfløte og soyasaus, rør inn maisennajevner og la sausen koke i 2 minutter.
Rør inn kaldt smør rett før servering.
Server lutefisken med ertepuré, soyasmørsaus og kokte poteter ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 30708)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2013-12-06
Oppdatert dato:2019-11-26