Fotograf:Alf Börjesson Tradisjonell lutefisk med spennende vri på tilbehøret. Grønne linser og sennepssaus er et utmerket alternativ til den mer tradisjonelle ertestuingen.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Skjær lutefisk i porsjonsstykker og dryss med salt.
La den ligge i romtemperatur i 60 minutter.
Hell av vannet som trekkes ut og skyll lutefisken i kaldt vann.
Legg lutefisken i en langpanne med skinnsiden ned.
Sett den i stekeovnen og la den stå i ca. 40 minutter, eller til den er ferdig.
Grønne linser med bacon
Kok linser møre med hakket sjalottløk.
Kokes i ca. 20—25 minutter.
Sil av overflødig vann.
Skjær bacon i terninger og sprøstek det.
Bland baconterningene med linsene.
Sennepssaus
Surr finhakket sjalottløk i olje i ca. 1—2 minutter.
Tilsett sennep og rør om.
Skjær aprikos i små terninger og rør inn, hell på fiskebuljong og fløte.
La sausen surre i ca. 20 minutter.
Smak til med salt og pepper og jevn eventuelt lett med maisenna.
Server med kokte mandelpoteter
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 29354)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-04-10
Oppdatert dato:2019-11-05