Fotograf:
Matprat.no
Å grille en hel utbrettet kylling kan være litt spennende. Husk at det viktig å flytte kyllingen fra sterk til svak varme under hele steketiden. Lykke til! Oppskriften inneholder
88 Kalorier,
5 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marinert og utbrettet kylling er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3658 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Marinert og utbrettet kylling!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 88.28 | 509.04 | Kcal |
Protein | 8.08 | 46.59 | gram |
Karbohydrat | 5.06 | 29.18 | gram |
Kostfiber | 1.12 | 6.46 | gram |
Fett | 3.72 | 21.45 | gram |
Mettet fett | 0.62 | 3.58 | gram |
Salt | 0.27 | 1.55 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.27 | Kr 36.15 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 307 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 22,92 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Bland alt sammen til marinaden.
2. Legg kyllingen med brystsiden ned på en skjærefjøl og skjær/klipp langs den ene siden av ryggbenet, skjær/klipp så langs den andre siden og fjern ryggbenet. Snu kyllingen og press den ned og ut samtidig. Mariner kyllingen natten over i kjøleskap.
3. Ta kyllingen ut av marinaden og stek den på grillen. Det er viktig å snu kyllingen ofte, slik at den ikke brenner seg. Det er vanskelig å være eksakt når det gjelder tiden siden griller varierer enda mer enn ovner, men som et utgangspunkt ca. 45-60 minutter. Dryss på grovt salt mot slutten av steketiden.
Lurer du på om kyllingen er ferdig stekt, kan du stikke en spiss kniv inn ved lårbenet. Siver det ut klar kjøttsaft er den ferdig stekt. La kjøttet hvile noen minutter før servering.
Potetsalat:
1. Del potetene i to. Del vårløk, sukkererter og artisjokk i biter.
2. Ha alt i en bolle sammen med kapers og finhakket bladpersille.
3. Hell over sammenpisket olje og sennep. Dryss over nykvernet pepper.
Server den grillede kyllingen med hjemmelaget potetsalat.
Tips:
Når du griller store stykker er det viktig å flytte kjøttstykket fra sterk varme til svak varme under hele steketiden
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29608)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-07-31
Oppdatert dato:2012-07-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift