Nekabrød til Kling inneholder
175 Kalorier,
14 g Karbo,
8 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Nekabrød til Kling har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Nekabrød til Kling er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6439 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Nekabrød til Kling!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 174.74 | 12 901.05 | Kcal |
Protein | 8.09 | 597.28 | gram |
Karbohydrat | 14.11 | 1 041.74 | gram |
Kostfiber | 0.04 | 2.95 | gram |
Fett | 9.54 | 704.34 | gram |
Mettet fett | 5.06 | 373.58 | gram |
Salt | 0.21 | 15.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.01 | Kr 665.21 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 7 383 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,29 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm opp mjølka til ca. 60 grader. Rør i hornsalt saman med mjølet, men elt det minst mogleg så ikkje deigen vert seig å kjevla ut.
Kjevl deigen ut i passe tjukke leivar. Denne oppskrifta held til ca. 30 leivar.
Bak ut leiven og legg han på godt varm takke. Ta han av og legg han på eit klede.
Leiven skal ikkje steikjast ferdig fyrste gongen, berre turka og stivna litt. Legg han så på eit bord og slå forsiktig søt mjølk ver og gni ho innmed handa til leiven er jamn og fin. Steik så vidare til han er steikt.
Inkje snu leiven før han er turr og glatt.
Blott leivane i godt lunka vatn og legg dei på eit klede.
Når dei er turre, smør ein meierismør på heile leiven og smyrja
på halve. Brett så over og klipp opp i passelege bitar.
Smyrja
Skjer osten i bitar og ha han i mjølka saman med kandis og sirup. Gjev så dette eit oppkok, og rør til alt er smelta.
Smelt meierismøret og rør i kveitemjølet. Ha dette oppi mjølka og la det koka nokre minutt under stadig omrøring.
Rør potetmjølet ut i ca 1.5 dl kaldt vatn og ha det i. La det få eit oppkok og ta det av varmen.
Rør så i kremfløyten.
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18135)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-21
Oppdatert dato:2004-06-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift