Fotograf:
Brodogkorn.no
Et spennende og deilig sconesbrød av spelt. Serves lunkent og gjerne med syltetøy, ost eller ved siden av en salat. Oppskriften inneholder
317 Kalorier,
31 g Karbo,
9 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Nøtteliten sitt sconesbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Nøtteliten sitt sconesbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 316.67 | 3 627.26 | 302.27 | Kcal |
Protein | 9.19 | 105.27 | 8.77 | gram |
Karbohydrat | 31.18 | 357.15 | 29.76 | gram |
Kostfiber | 5.73 | 65.63 | 5.47 | gram |
Fett | 15.97 | 182.93 | 15.24 | gram |
Mettet fett | 5.72 | 65.52 | 5.46 | gram |
Salt | 1.83 | 20.95 | 1.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.54 | Kr 52.00 | Kr 4.33 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 145 totalt | 1 145 pr porsj | 95 pr stk | gram |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
skiver
Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker i bakebollen. Tilsett smør i terninger og elt til alt er finsmulet. Tilsett kefir og juice og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Bland til slutt inn hakkede hasselnøtter. Deigen skal være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la deigen hvile i 30 minutter.
Del deigen i 10–12 like store emner. Form dem til boller. Legg bollene tett i tett i smurt form eller på en stekeplate med bakepapir. Pensle brødet med sammenvispet egg. La brødet stå på et lunt sted i 10 minutter og pensle det en gang til.
Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 30–35 minutter. Pensle brødet på nytt rett etter at det er tatt ut, slik at det får en blank overflate. Avkjøl på rist.
Tips:
Serveres nybakt med syltetøy og ost eller ved siden av en salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 26110)
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-07-22
Oppdatert dato:2009-07-22
Lesere:
3464 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift