Fotograf:Brodogkorn.no Grovt speltbrød er et saftig, sunt og godt brød med spelt og frø, uten hvetemel. Passer fint i matpakken og til lunsj når du skal holde deg mett lenge.
Fordeig: Bland sammen ingrediensene til fordeigen og elt i ca. seks minutter med en kjøkkenmaskin. Deigen vil være klissete.
Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og/eller plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
Hoveddeig: Tilsett alle ingredienser til hoveddeigen i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen i seks minutter i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil fortsatt være klissete. Dekk bollen med plast eller et klede, og la heve i 45 minutter.
Del deigen i fire like store emner. Form emnene til store boller, og la dem hvile i 5 minutter.
Smør brødformene. Form deretter bollene til små brød, og pensle dem med vann. Brødene kan dyppes i for eksempel sesamfrø eller valmuefrø. Legg to små brød i hver brødform. Dekk formene med plast eller et klede, og la etterheve i ca. 35-40 minutter.
Når brødene er ferdig hevet lager du forsiktig et eller flere snitt med en skarp kniv i brødene.
Stek brødene midt i ovnen på 225 ºC i ca. 25-30 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35584)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2020-12-29
Oppdatert dato:2020-12-29