Orrfugl-gryte inneholder
107 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Orrfugl-gryte har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Orrfugl-gryte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Orrfugl-gryte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 107.49 | 744.91 | Kcal |
Protein | 7.47 | 51.77 | gram |
Karbohydrat | 2.91 | 20.17 | gram |
Kostfiber | 0.90 | 6.24 | gram |
Fett | 7.13 | 49.41 | gram |
Mettet fett | 3.43 | 23.77 | gram |
Salt | 0.55 | 3.83 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.42 | Kr 72.21 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 772 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,82 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med å dele lårene i stykker. Kutt flesk i små terninger, vask og rens grønnsakene for så å kutte også dem i terninger. Løken renses og kuttes i båter.
Brun lårstykkene sammen med flesket i en gryte. Tilsett løk, og surr sammen i ett minutt.
Ha i tomatpuré, eddik og honning. Tilsett grønnsakene og slå over kraft til alt sammen er så vidt dekket. Tilsett krydderet. Pepperen bør være grovknust i en morter eller liknende. Kok forsiktig under lokk til kjøttet er mørt, 45-60 minutter.
Tilsett det utrørte hvetemelet og kok ca 5 minutter til for å få vekk den litt tunge melsmaken. Strø over stekt sopp og persille før servering.
Server en luftig og god potetpuré til, som absorberer den gode sausen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8092)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere:
8606 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.