Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal





Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal inneholder 144 Kalorier, 5 g Karbo, 8 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkorrfugl
tynne skiver av spekk
1dashsalt
1dashpepper
2kvist(er)timian
2dlvann eller kraft
1dashsmør til bruning

Saus:

1skive(r)bacon
2stksjalottløk
2tssvart, knust pepper
1sssmør
0,25dlhvitvinseddik
0,5literviltsaus, ferdig
1,5dlkremfløte
3ssripsgelé
3ssripsgelé
stekesjy

Sopptimbal:

150grsopp
2stksjalottløk
2sssmør
1sshvetemel
2dlkremfløte
3stkegg
1dashsalt
1dashpepper
muskat


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier144.09858.46Kcal
Protein8.4550.34gram
Karbohydrat4.6627.76gram
Kostfiber0.331.97gram
Fett10.1160.23gram
Mettet fett5.5533.07gram
Salt0.331.99gram
Pris på oppskriftenKr 11.73Kr 69.88Kroner
Hele oppskriften veier2 383 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ribb fuglen forsiktig slik at brystskinnet forblir helt. Rens den videre på vanlig måte. Løft skinnet forsiktig fra brystfiletene og legg under tynne skiver av spekk, sammen med timian. Bind opp fuglen. Krydre med salt og pepper, og brun det pent på alle kanter.

Ha litt vann eller kraft i en ovnspanne og stek den i ovn på 180 C i 30 minutter. Mens fuglen steker, forbereder du saus og sopptimbal. Start med sausen:

Kutt bacon i terninger, og finhakk løken. Knus hel, svart pepper i en morter. Fres løk, bacon og pepper i smør i en kjele. Tilsett hvitvinseddik og tøm over viltsausen. La sausen koke i 5 minutter før du tilsetter fløte, ripsgelé og stekesjy fra orrfuglen. Sil sausen før servering.

Finhakk sopp og løk til timbalen, og fres i smør. Rør inn hvetemel og tilsett kremfløte. Kok alt til en tykk masse. Smak til med salt, pepper og litt muskat. Rr inn eggene og fyll massen i smurte kaffekopper, eller timbalformer hvis du har det.

Stek timbalene i vannbad i ovnen i ca 30 minutter ved 160 C.

Når fuglen er ferdig stekt lar du den hvile i 15 minutter. Skjær fra lår og brystkjøtt. Del lårene i to og brystkjøtte i pene skiver.

Ta timbalene forsiktig ut av formene og anrett dem sammen med fuglekjøttet. Slå litt av sausen over kjøttet før servering.

Server med kokte poteter, rørte tyttebær og kokte gulrøtter og broccoli.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8109)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere: 11076 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.