Pai med laks og asparges





Pai med laks og asparges oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Pai trenger ikke være komplisert å lage. Kjøp en ferdig butterdeig så er det bare å fylle den med de råvarene du måtte ønske. Laks og asparges er en fin kombinasjon i en pai.

Oppskriften inneholder 196 Kalorier, 7 g Karbo, 9 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pai med laks og asparges er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkbutterdeigsflak
300grlaksefilet, uten skinn og bein
12stkasparges
2,5dlmatfløte
2stkegg
2ssgressløk, frisk
1tssalt
0,5tspepper, hvit


Annonse



Næringsdeklarasjon for Pai med laks og asparges!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier195.90509.89Kcal
Protein9.0823.63gram
Karbohydrat6.5917.15gram
Kostfiber0.912.37gram
Fett14.6038.00gram
Mettet fett6.0015.62gram
Salt0.882.29gram
Pris på oppskriftenKr 11.05Kr 28.76Kroner
Hele oppskriften veier1 041 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Tin butterdeigen.
Legg de to små flakene på hverandre og kjevle dem ut til en leiv, 2-3 mm tykk.
Legg butterdeigen i en paiform, ca. 20 cm i diameter.
La den falle litt løst ned i formen og klem den godt ned lang kanten uten å strekke deigen.
Sett formen i kjøleskap i ca. 30 min, da krymper ikke deigen under stekingen.
Fyll formen med tørre erter og forstek paiskallet nederst i ovnen i 8-10 min. Ta det ut og ta ut ertene.
Skrell den nederste delen av aspargesstilkene og kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter.
a dem opp, la dem renne godt av og skjær stilkene i mindre stykker. Toppene skal være hele.
Skjær laksen i terninger, ca. 1 ½ x 1 ½ cm.
Fordel laks og aspargsesstilker i formen med toppene øverst.
Visp sammen fløte, egg og finhakket gressløk og smak blandingen til med salt og pepper.
Her er det en fordel å bruke hvit pepper så det ikke blir svarte prikker i eggestanden.
Hell eggeblandingen forsiktig i formen. Stek paien videre midt i ovnen til eggestanden har stivnet og begynner å få farge.
Det er viktig ikke å steke paien for lenge, da blir både fisk og eggestand tørr.
Klem forsiktig på eggestanden og kjenn om den føles fast, men elastisk. Da er den ferdig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28783)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-06
Oppdatert dato:2013-04-06
Lesere: 2357 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Laks- og aspargespai.Laks- og aspargespai.
Denne retten har 251,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med laks.Pai med laks.
Denne retten har 234,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med laks og asparges.Pai med laks og asparges.
Denne retten har 195,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med røkelaks og geitost.Pai med røkelaks og geitost.
Denne retten har 294,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Minipai med laks og kveite.Minipai med laks og kveite.
Denne retten har 284,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepai 2.Laksepai 2.
Denne retten har 183,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepai med spennende ostesmak.Laksepai med spennende ostesmak.
Denne retten har 304,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.