Fotograf:Meny Hjerteskjell er en familie av muslinger, med form som et hjerte. De minner veldig om vongole, som du finner i Middelhavet. Smaken av hjerteskjell passer godt sammen med pasta og hvitvinssaus. Pasta med hjerteskjell er godt, raskt og enkelt!
Hjerteskjell kan inneholde en del sand, så la de ligge i rennende kaldt vann i 15. minutter.
Kok pasta i lettsaltet vann. Når pastaen er ferdig kokt, tas den ut og legges i en bolle. Ha på olivenolje.
Finkutt løk og fres i en gryte. Tilsett hvitvin og kok opp. Gryta skal være rykende varm når skjellene has i. Damp skjellene til de åpner seg. Ta ut skjellene og tilsett fløte i gryten.
Tilsett den ferdigkokte pastaen og smak til med salt og pepper. Vend inn grovhakkede plommetomater (uten kjerne), finkuttet vårløk og skjell . Dryss på rikelig med hakket bladpersille. Press over frisk sitronsaft.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 34475)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pasta Innlagt dato:2018-12-17
Oppdatert dato:2018-12-17