Fotograf:Meny Enkel og god pølsegrateng med grønnsaker, makaroni og ost på toppen. En barnevennlige hverdagsrett som metter mange. Bakes i ovnen.
Oppskriften inneholder 171 Kalorier, 9 g Karbo, 9 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til og smak til med salt og pepper.
Kutt pølser i skiver og stek dem raskt i smør sammen med kuttet paprika, løk og vårløk.
Kok makaronien etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og vend de inn i den hvite sausen sammen med pølseblandingen og halvparten av osten.
Ha alt i en ildfast form og over resten av osten.
Stek formen i ovnen på 200 grader til osten er gyllen. Dette tar ca 15 minutter. Server gjerne pølsegratengen med en frisk grønn salat, grovt brød og en salsa til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33234)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-08-19
Oppdatert dato:2017-08-19