Fotograf:Meny Enkel og god pølsegrateng med grønnsaker, makaroni og ost på toppen. En barnevennlige hverdagsrett som metter mange. Bakes i ovnen.
Oppskriften inneholder 171 Kalorier, 9 g Karbo, 9 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Pølsegrateng med grønnsaker med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
170.87
722.87
Kcal
Protein
8.72
36.89
gram
Karbohydrat
8.70
36.81
gram
Kostfiber
1.41
5.97
gram
Fett
10.93
46.24
gram
Mettet fett
5.22
22.08
gram
Salt
1.02
4.32
gram
Pris på oppskriften
Kr 4.78
Kr 20.22
Kr
.-
Hele oppskriften veier
1 692 totalt
423 pr porsj
pr stk
gram
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til og smak til med salt og pepper.
Kutt pølser i skiver og stek dem raskt i smør sammen med kuttet paprika, løk og vårløk.
Kok makaronien etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og vend de inn i den hvite sausen sammen med pølseblandingen og halvparten av osten.
Ha alt i en ildfast form og over resten av osten.
Stek formen i ovnen på 200 grader til osten er gyllen. Dette tar ca 15 minutter. Server gjerne pølsegratengen med en frisk grønn salat, grovt brød og en salsa til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33234)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-08-19
Oppdatert dato:2017-08-19
Lesere: 3221 totalt.