Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Potet/gresskarchutney med oksehaleterrine oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Potet/gresskarchutney med oksehaleterrine



Potet/gresskarchutney med oksehaleterrine inneholder 192 Kalorier, 6 g Karbo, 9 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Potet/gresskarchutney med oksehaleterrine har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Potet/gresskarchutney med oksehaleterrine er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
0,75kgmandelpoteter
0,75kggresskar
0,5stkfinhakket løk
Ca 50grsukker
1sssalt
2dlhvitvinseddik
malt nellik og muskat

TERRINE:

2stkoksehaler, mørkokte og bare kjøttet
2dlkokte byggryn
5dlkraft fra koking
1potte(r)frisk estragon
1stk liteløk
1sshonning
salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Potet/gresskarchutney med oksehaleterrine!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier192.172 343.99Kcal
Protein9.15111.61gram
Karbohydrat5.5167.21gram
Kostfiber0.8410.25gram
Fett14.65178.69gram
Mettet fett6.1174.53gram
Salt0.546.54gram
Pris på oppskriftenKr 6.08Kr 74.16Kroner
Hele oppskriften veier4 879 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Avkjøl kokte oksehaler og rens. Sil kraften og kok den inn til halvparten. Smådel kjøttet og vend i «sirupen ». Hakk godt med estragon. Skrell løk og kok myk i lettsaltet vann. Får renne av. Varm opp honning og tilsett løk i biter. La dem bli helt glassert av honning. Legg tre lag plastfilm på benken. Bland kjøttbiter, gryn og løkhakk sammen i en bolle. Fordel det utover folien. Fordel estragon midt på. Rull sammen som en rullekake, stramt og jevnt. Knytt endene stramt igjen. Settes i kjøleskap natten over.

Før servering fjernes folien og terrinen skjæres i stykker. Pensle gjerne overflatene med god olivenolje. Skrell poteter og gresskar. Rens og skjær alt i terninger. Has i en kjele. Tilsett finhakket løk. Hell på litt vann og kok til alt er mørt og vannet fordampet. Rør inn sukker, salt, eddik og krydder. Smakes godt til. Kokes opp igjen og fylles på varme glass.

På store tallerkener legges en runding av chutney. På denne et stykke oksehaleterrine. Pynt med (hjemmelaget) potetchips og fritert salat. Dessuten krem eller rømme med urter og en god olje.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16302)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-08
Oppdatert dato:2003-11-08
Lesere: 2990 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.