Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Rabarbra i egen sorbet med limekreme og florentinere oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Rabarbra i egen sorbet med limekreme og florentinere



Rabarbra i egen sorbet med limekreme og florentinere inneholder 187 Kalorier, 29 g Karbo, 1 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Rabarbra i egen sorbet med limekreme og florentinere har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rabarbra i egen sorbet med limekreme og florentinere er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Rabarbra

4dlvann
4dlsukker
3dlhvitvin søt/halvsøt
1stang(stenger)vaniljestang
12sskardemommefrø
1stksitron, revet skall og saften
6stang(stenger)rabarbrastilker, tynne gjerne vinrabarbra

Limekreme

1dlcreme fraiche
1dlyoghurt
12sslimeskall, revet
1sslimesaft
1ssmelis

Florentinere

100grsmør
1dlsirup, lys
1dlsukker
1dlhvetemel




Næringsdeklarasjon for Rabarbra i egen sorbet med limekreme og florentinere!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier187.481 017.50Kcal
Protein1.256.78gram
Karbohydrat29.18158.37gram
Kostfiber2.1511.67gram
Fett5.8131.53gram
Mettet fett3.5219.10gram
Alkohol1.31 %
Salt0.070.40gram
Pris på oppskriftenKr 6.29Kr 34.14Kroner
Hele oppskriften veier2 171 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rabarbraene og sorbeten:
Skyll rabarbrastilkene og skjær dem ut på skrå i 1/2 cm tykke skiver. Skjær vaniljestangen opp på langs. Hell vann, sukker, vin, vanilje, kardemomme samt sitronsaft og -skall i en gryte og la det koke opp. Smak til med mere sukker etter behag - rabarbraene kan være syrlige. Sli lagen, hell den over rabarbraene, og la det kjøle av. Sil lagen fra igjen. hell den over i et lavt, bredt fat og sett den i fryseren.

Limekremen:
La creme fraiche og yoghurt renne av et par timer gjennom et kaffefilter. Skrubb limefrukten, riv skallen og press saften. Bland melis, limeskall og -saft med den avdryppede masse. Smak om nødvendig til med ekstra sukker.

Florentinene:
Forvarm ovnen til 210°. Smelt smør og sirup sammen i en tykkbunnet gryte. Rør mel og sukker i. La det kjøle av. Kle en plate med bakepapir. Rull deigen til små kuler og legg dem på platen. Deigen flyter ut, så de skal ikke ligge for tett. Sett dem i ovnen og skru ned til 185°. Bak dem i 5-7 min. Florentinene er ferdige, når de er flytt ut og har fått en pen gyldenbrun farve.

Fordel rabarbrastykkene i små dype tallerkjerner eller skåler. Toppes med den frosne lake, som rives løs med en gaffel. Server limekreme og florentinere til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22322)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-06-24
Oppdatert dato:2006-06-24
Lesere: 2587 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.
Denne retten har 89,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrais.Rabarbrais.
Denne retten har 218,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.