Raspeball, komle inneholder
191 Kalorier,
11 g Karbo,
7 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Raspeball, komle har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Raspeball, komle er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 28 lesere
Lesere:
66400 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Raspeball. komle!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 191.31 | 922.27 | Kcal |
Protein | 6.88 | 33.17 | gram |
Karbohydrat | 10.62 | 51.20 | gram |
Kostfiber | 1.93 | 9.30 | gram |
Fett | 13.05 | 62.91 | gram |
Mettet fett | 5.52 | 26.61 | gram |
Salt | 1.70 | 8.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.83 | Kr 28.11 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 893 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 22,2 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Er kjøtt og flesk svært salt, må det vannes ut før koking.
Sett det over i kokende , usaltet vann. Kok opp uten lokk. Skum, og la kjøtt og flesk koke til det er mørt, 1-1 1/2 time.
Skjær kålroten i skiver, skrell dem. La kålroten koke sammen med kjøttet de siste 20 minuttene, til den er mør.
Lag røre til raspeball på samme måte som til kompe. De kokte potetene kan enten rives, eller moses med gaffel. Hell kraft fra kjøttgryten opp i en annen kasserolle. Legg potetrøren i med skje. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver gang, og prøv å få så glatte raspeballer som mulig. Kraften må koke hele tiden mens raspeballene blir lagt i. Gi raspeballene et oppkok, og la dem småkoke 30-40 minutter - etter hvor store de er. Del en raspeball over og se om den er ferdig, den skal ha jevn konsistens og farge helt gjennom.
Skjær flesk og kjøtt i skiver. Legg det på fat sammen med raspeballen og kålrotskivene.
Server smeltet smør til.
I stedet for å koke flesket kan det skjæres i litt tykke skiver og stekes. Flesk og fleskefett serveres rykende varmt i en liten bolle ved siden av raspeballene. Her sløyfes naturligvis smøret. I mange distrikter brukes det timian i kraften som komlene kokes i. Det vil jo alltid koke litt mel og poteter ut i kraften og jevne den. Komlekraft spises ofte som suppe, enten ved siden av komler eller raspeball - eller som egen rett med grønnsaker en annen dag.
Enkelte bruker kokte poteter ved siden av raspeball.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9118)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift