Rødvinsbraisert hjortelår inneholder
104 Kalorier,
5 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Rødvinsbraisert hjortelår har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rødvinsbraisert hjortelår er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
11602 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rødvinsbraisert hjortelår!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 104.36 | 736.31 | Kcal |
Protein | 8.68 | 61.24 | gram |
Karbohydrat | 4.77 | 33.65 | gram |
Kostfiber | 0.99 | 6.98 | gram |
Fett | 4.34 | 30.62 | gram |
Mettet fett | 2.81 | 19.83 | gram |
Alkohol | 1.36 % | | | |
Salt | 0.22 | 1.54 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.14 | Kr 78.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 822 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,28 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Brun steken godt i smør i jerngryte. Slå eddik over og snu steken i eddiken, som nesten får fordampe. Tilsett deretter rødvin og kok opp. Legg på lokk og sett gryta i stekeovn på ca 70 C i 1 1/2 time. Skru opp til 100 C og stek i 1 time til. Ta steken ut og la den hvile. Sil av rødvinskraften.
Rist oljen av tomatene og ha dem i rødvinssausen sammen med 100 g smør. La dette koke sammen til det blir en fyldig saus. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sitronsaft.
Skjær opp kjøttet, legg på tallerkener og dander med sausen, som er konsentrert. Serveres med dampet blomkål og kroketter, ovnsbakte potetkløfter eller rösti-poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9974)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift