Saltmarinert oksekjøtt inneholder
79 Kalorier,
0 g Karbo,
14 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Saltmarinert oksekjøtt har ingen allergener
Saltmarinert oksekjøtt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Saltmarinert oksekjøtt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 78.52 | 205.90 | Kcal |
Protein | 13.87 | 36.37 | gram |
Karbohydrat | 0.44 | 1.15 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.05 | gram |
Fett | 2.36 | 6.19 | gram |
Mettet fett | 1.02 | 2.67 | gram |
Salt | 4.15 | 10.87 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.91 | Kr 23.36 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 147 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,24 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Retten kan lages av fryst kjøtt som stekes utint ved lav ovnsvarme og deretter legges i en krydret saltlake. Metoden passer spesielt bra for kjøtt av mindre mørt kjøtt, for eksempel fra bog og rundbiff.
Legg det fryste kjøttet utint i en ildfast form eller stekepanne. Flere kjøttstykker kan legges i langpanne og stekes samtidig. Sett kjøttet på nederste ribbe i ovnen ved 100 C. Stikk inn et kjøttermometer når kjøttet har tint etter 2-3 timer. Spissen på termometeret skal plasseres midt i den tykkeste delen. La kjøttet stå i ovnen i 10-12 timer eller natten over.
Når termometeret viser 60 C er kjøttet rødt inni, ved 70 C er det rosa og ved 75 C helt gjennomstekt.
Kok opp vannet til laken, ha i salt og krydder og kok den i 3-4 minutter. Legg det varme kjøttet i en bolle eller krukke. Hell den varme laken over. Den skal dekke kjøttet. La kjøttet stå kjølig og tildekket i 4-5 timer slik at det får smak av laken.
Ta opp kjøttet, skjær det i tynne skiver og server det som roastbiff.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10527)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Lesere:
2984 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift