Fotograf:
Ingvar Eriksson og Sigurd Fandango/Forlaget PRESS
Den legendariske franske divaen Sarah Bernhardt
(1844–1923) må ikke bare ha vært en god skuespiller,
men også veldig glad i mat, siden det finnes et utall
forskjellige retter tilegnet henne. Mest berømt er
disse lekre små sjokoladekakene. Ikke bare ser de elegante
ut – det har en helt svimlende effekt når den
myke sjokoladekremen dukker fram under sjokoladelokket. Oppskriften inneholder
428 Kalorier,
39 g Karbo,
7 g Protein og
26 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sarah Bernhardt fra Sverre Sætre er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
16627 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sarah Bernhardt fra Sverre Sætre!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 428.11 | 188.37 | Kcal |
Protein | 6.77 | 2.98 | gram |
Karbohydrat | 39.41 | 17.34 | gram |
Kostfiber | 3.12 | 1.37 | gram |
Fett | 26.35 | 11.59 | gram |
Mettet fett | 9.58 | 4.22 | gram |
Salt | 0.05 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.50 | Kr 2.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 660 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 36,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Makronbunn.
Kjør mandler, sukker og melis i en matprosessor slik
at blandingen blir helt finhakket. Kna inn eggehviten
til massen er jevn og fast.
Rull ut massen til en pølse,
ca. 5 cm tykk. Kutt i skiver som er 1 cm tykke og legg
dem på et stekebrett med bakepapir. Forvarm stekeovnen
til 180 °C og stek makronbunnene til de er
gylne, ca. 15 minutter. La bunnene avkjøles i romtemperatur.
Sjokoladekrem
Finhakk sjokoladen. Kok opp fløten og hell den over
sjokoladen. Rør til all sjokoladen er løst opp og sett
kremen til avkjøling i kjøleskapet til den blir helt kald.
Pisk den kalde sjokoladekremen stiv.
Fyll sjokoladekremen
i en sprøytepose med rund tyll med diameter
på ca. 5 med mer. Sprøyt sjokoladekrem på makronbunnene.
Sett dem i fryseren til kremen stivner
Smeltet mørk sjokolade
Dypp kakene i smeltet sjokolade slik at du får et
sjokoladedekke på kremen, men ikke på bunnen.
Pynt med en mandel på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Baker og konditor nr 4 - 2011
(Intern: 28424)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-04-30
Oppdatert dato:2011-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift