Fotograf:
Synøve Dreyer
Neste gang du panerer fisk må du prøve sesamfrø blandet med griljermel. Sesamfrøene gir laksen en god smak, og fløtestuet purre runder av retten. Oppskriften inneholder
153 Kalorier,
8 g Karbo,
8 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sesam, Spor-av-melk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sesampanert laks med fløtestuet purre er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2589 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sesampanert laks med fløtestuet purre!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 153.30 | 961.55 | Kcal |
Protein | 8.30 | 52.06 | gram |
Karbohydrat | 7.73 | 48.49 | gram |
Kostfiber | 1.66 | 10.41 | gram |
Fett | 9.54 | 59.84 | gram |
Mettet fett | 3.31 | 20.76 | gram |
Salt | 0.74 | 4.62 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.41 | Kr 52.75 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 509 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,16 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær laksen i porsjonsstykker og tørk godt med tørkepapir.
Bland mel, salt og pepper i en bolle, pisk egg lett i en annen bolle, og bland griljermel og sesamfrø i en tredje bolle.
Vend laksestykkene i melblandingen, så i egg, og til slutt i sesamblandingen.
La stykkene ligge noen minutter på tørt underlag så paneringen fester seg.
Stek laksen i olje på middels varme, i ca. 2 minutter på hver side.
Purre
Rens og skyll purre godt, og la den renne godt fra seg.
Skjær purre i tynne ringer og surr i smør i 2 minutter. De skal ikke bli brune.
Hell kremfløte over og la purren surre i 2-3 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Server laksen med fløtestuet purre og kokte poteter ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30709)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Innlagt dato:2013-12-06
Oppdatert dato:2013-12-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift