Fotograf:
Eva Brænd
Silltårta er en svensk spesialitet. Denne oppskriften er lett å lage, smaker godt og ser flott ut på et festbord. Bunn og fyll kan lages dagen i forveien. Oppskriften inneholder
213 Kalorier,
10 g Karbo,
8 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Silltårta er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5330 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Silltårta!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 213.48 | 1 039.87 | Kcal |
Protein | 7.76 | 37.80 | gram |
Karbohydrat | 10.12 | 49.30 | gram |
Kostfiber | 1.95 | 9.50 | gram |
Fett | 15.34 | 74.72 | gram |
Mettet fett | 7.94 | 38.68 | gram |
Salt | 1.09 | 5.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.69 | Kr 37.46 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 948 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,96 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
Kok egg i 10 minutter og avkjøl i kaldt vann.
Skjær skorpene av rugbrødet og kjør i en foodprosessor til alt er finmost.
Tilsett knust karve og mykt smør, og bland sammen til en fast deig.
Ha bakepapir i bunnen av en springform og smør kantene.
Trykk deigen sammen til en fast bunn i formen.
Fyll
Rør sammen kremost og lettrømme til en jevn masse, og tilsett sukker, hvitvinseddik og sennep.
Vend inn hakket dill og gressløk, og smak til med salt og pepper.
Skjær halvparten av sild og egg i biter, og vend dem inn i røren.
Ha gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter og klem ut vannet når de er myke.
Løs opp gelatinen i et par spiseskjeer kokende vann og avkjøl.
Vend en spiseskje av fyllet inn i gelatinen, og vend gelatinblandingen inn i resten av fyllet med en slikkepott.
Hell fyllet jevnt over brødbunnen i formen, dekk til og sett kaldt til fyllet begynner å stivne, minimum 3 timer.
Skjær resten av sild i biter, egg i skiver og rødløk i tynne båter, og fordel over silltårtan rett før servering.
Server med dill på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31440)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Sverige
Innlagt dato:2014-05-23
Oppdatert dato:2014-05-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift