Silltårta





Silltårta oppskrift.
Fotograf: Eva Brænd
Silltårta er en svensk spesialitet. Denne oppskriften er lett å lage, smaker godt og ser flott ut på et festbord. Bunn og fyll kan lages dagen i forveien.

Oppskriften inneholder 220 Kalorier, 10 g Karbo, 8 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Silltårta er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400grkryddersildfilet
8stkegg
350grrugbrød
1krmkarve
125grsmør
0,5stkrødløk
1kvist(er)dill, frisk
bakepapir
springform

Fyll

200grkremost, naturell
3dllettrømme
0,5tssukker
1tshvitvinseddik
1tssennep
1dldill, frisk
1dlgressløk, frisk
0,5tssalt
3stkgelatinplate
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Silltårta!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier219.921 071.24Kcal
Protein7.9938.92gram
Karbohydrat10.1249.30gram
Kostfiber1.658.04gram
Fett16.0278.03gram
Mettet fett8.0339.11gram
Salt1.035.03gram
Pris på oppskriftenKr 7.69Kr 37.46Kroner
Hele oppskriften veier1 948 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte. Kok egg i 10 minutter og avkjøl i kaldt vann.
Skjær skorpene av rugbrødet og kjør i en foodprosessor til alt er finmost. Tilsett knust karve og mykt smør, og bland sammen til en fast deig.
Ha bakepapir i bunnen av en springform og smør kantene.
Trykk deigen sammen til en fast bunn i formen.

Fyll
Rør sammen kremost og lettrømme til en jevn masse, og tilsett sukker, hvitvinseddik og sennep. Vend inn hakket dill og gressløk, og smak til med salt og pepper.
Skjær halvparten av sild og egg i biter, og vend dem inn i røren. Ha gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter og klem ut vannet når de er myke. Løs opp gelatinen i et par spiseskjeer kokende vann og avkjøl.
Vend en spiseskje av fyllet inn i gelatinen, og vend gelatinblandingen inn i resten av fyllet med en slikkepott.
Hell fyllet jevnt over brødbunnen i formen, dekk til og sett kaldt til fyllet begynner å stivne, minimum 3 timer.
Skjær resten av sild i biter, egg i skiver og rødløk i tynne båter, og fordel over silltårtan rett før servering.
Server med dill på toppen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31440)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Sverige
Innlagt dato:2014-05-23
Oppdatert dato:2014-05-23
Lesere: 2393 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Silltårta.Silltårta.
Denne retten har 219,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.