Sjokolade/orange flake gelato inneholder
272 Kalorier,
30 g Karbo,
4 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Sjokolade/orange flake gelato har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokolade/orange flake gelato er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5562 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sjokolade/orange flake gelato!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 272.19 | 244.97 | Kcal |
Protein | 4.32 | 3.89 | gram |
Karbohydrat | 30.13 | 27.12 | gram |
Kostfiber | 0.74 | 0.67 | gram |
Fett | 13.85 | 12.47 | gram |
Mettet fett | 7.45 | 6.71 | gram |
Alkohol | 1.18 % | | | |
Salt | 0.08 | 0.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.08 | Kr 5.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 540 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,27 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Eggeplommer piskes med sukker. Helmelk kremfløte gis et oppkog og tilsettes eggemassen i en tynn stråle under grundig pisking; massen has tilbake i gryten under svak varme (eller best under vannbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinner.
Den avkjøles i kjøleskap før den anvendes.
Smelt sjokoladen
Cointreau tilsettes en porsjon grunnmasse; når isen kjøres i maskinen tilsettes den lune sjokolade i en tynn stråle mens maskinen kjører .
Tips:
En italiensk gelato er en bløt kremet sak, kompakt og slett ikke luftig, med en kraftig smak og en unik seig konsistens - den serveres ikke så kald som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke varme/kulde-ledende materiale (beger, vaffel eller skåler som først har været i fryseren).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 21900)
Kategori:
Dessert
Land:
Italia
Innlagt dato:2006-05-06
Oppdatert dato:2006-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift