Fotograf:
Kraft foods
Sjokoladeterte Dronning Hasselnøtt inneholder
457 Kalorier,
39 g Karbo,
5 g Protein og
30 g Fett pr 100 gr
Sjokoladeterte Dronning Hasselnøtt har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladeterte Dronning Hasselnøtt er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3034 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladeterte Dronning Hasselnøtt med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 456.71 | 5 825.06 | 728.13 | Kcal |
Protein | 5.30 | 67.60 | 8.45 | gram |
Karbohydrat | 39.31 | 501.38 | 62.67 | gram |
Kostfiber | 2.47 | 31.50 | 3.94 | gram |
Fett | 30.37 | 387.35 | 48.42 | gram |
Mettet fett | 18.63 | 237.61 | 29.70 | gram |
Salt | 0.22 | 2.83 | 0.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.53 | Kr 83.29 | Kr 10.41 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 275 totalt | 1 275 pr porsj | 159 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,42 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Mål opp melis og mel, ha det i en foodprosessor. Ha i smøret og bland det godt sammen på lav hastighet. Tilsett egget og kjør det raskt sammen til alt er blandet. Klem deigen flat, pakk den i plastfolie og avkjøl den i kjølskap minimum ½ time.
Deigen skal så kjevles ut. Ha litt mel på bordplaten og kjevl deigen til den er ca. 3 mm tykk. Rull opp deigen på kjevlen, legg den over terteformen (ca. 24 cm i diameter og helst i en terteform med løs bunn) og klem deigen forsiktig på plass. Sett formen i fryseren i minimum 15 minutter. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Stek terteformen 20-25 minutter til den er gylden. Avkjøl.
Fyll
Finhakk sjokoladen, smelt smøret og ha i sjokoladen. La den smelte før den røres sammen til en glatt masse. Kok crème fraiche forsiktig opp og bland den i sjokoladeblandningen. Smak til med Cognac og hell sjokoladekremen i terteformen. Sett kaken kaldt i minimum 2 timer.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kraft foods
(Intern: 25078)
Kategori:
Pai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-06-04
Oppdatert dato:2008-06-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift