Fotograf:Matprat.no Når du har lært deg å lage en paibunn og hvor mange egg du trenger til fyllet, finnes det nesten ikke grenser for hva du kan ha i en pai. Pai er kjempedeilig mat å servere til middag, og restene er supre å ha i matpakka.
Oppskriften inneholder 222 Kalorier, 13 g Karbo, 8 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Lag paideig først. Smuldre margarin og mel til en grynete masse uten klumper. Tilsett vann og kna deigen raskt sammen. Bruk litt mer mel om nødvendig. Pakk deigen i litt plastfolie og legg den i kjøleskapet mens du forbereder resten.
2. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
3. Del brokkoli i små buketter. Kok opp en kjele med vann og forvell brokkolibukettene (kok dem i ca. 1 minutt). Hell av kokevannet og skyll med kaldt vann.
4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett til side.
5. Trykk deigen ut i en liten paiform på 20 cm, pass på at den er like tykk over alt. Bruk en gaffel til å prikke den med (stikke hull i bunnen).
6. Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til den begynner å bli gyllen.
7. Ta paiformen ut av stekeovnen. Ha skinke, hvitløk, purre og brokkolibuketter over bunnen. Hell eggeblandingen over og dryss ost på toppen.
9. Senk varmen i stekeovnen til 180 °C og stek paien midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin, gyllenbrun farge.
10. Server paien nystekt eller lun, gjerne med en god, frisk salat ved siden av.
Har du ikke akkurat de ingrediensene som står her, kan du ha nesten hva som helst i en pai. Pølse- eller kjøttrester i terninger, og masse forskjellige grønnsaker smaker godt. Husk å forvelle harde grønnsaker som løk og brokkoli.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32598)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Pai/terte Innlagt dato:2016-10-16
Oppdatert dato:2016-10-16