Fotograf:Frukt.no Lei av frokostpålegget? Hvorfor ikke lage ditt eget? Den milde smaken av søtpotet, aubergine og rød paprika gir et pålegg som også barna vil like. Og hva er vel bedre enn det? Oppskriften passer også godt som dipp eller sammen med salte kjeks.
Oppskriften inneholder 68 Kalorier, 11 g Karbo, 1 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Forvarm ovnen til 225°C.
Skjær søtpotet, aubergine, tomat, paprika og vårløk i biter. Legg alle grønnsakene i en ildfast form og ha over olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsakene til de er myke - ca. 35 minutter. Ta grønnsakene ut av ovnen og la formen avkjøles i ca. 10 minutter.
Ha deretter grønnsakene, sitronskall, sitronsaft og myntebladene i en foodprosessor og kjør til en jevn og fin røre. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
Server smørepålegget sammen med godt brød eller til salte kjeks. Passer også kjempegodt som dipp til grønnsaksnacks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34271)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Pålegg Innlagt dato:2018-09-15
Oppdatert dato:2018-09-15