Fotograf:
Melk.no
På tross av navnet er søtpotet faktisk ikke i slekt med den vanlige poteten. Allikevel har de to potettypene mange av de samme bruksområdene og tar like lang tid å tilberede. Oppskriften inneholder
72 Kalorier,
3 g Karbo,
3 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Søtpotetsuppe med ost er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Søtpotetsuppe med ost!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 72.40 | 278.29 | Kcal |
Protein | 3.49 | 13.41 | gram |
Karbohydrat | 3.29 | 12.65 | gram |
Kostfiber | 0.68 | 2.61 | gram |
Fett | 4.88 | 18.76 | gram |
Mettet fett | 2.00 | 7.69 | gram |
Salt | 0.79 | 3.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.79 | Kr 14.57 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 538 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,17 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 °C. Skrell og skjær potet i mindre biter. Del hvitløksbåtene.
Legg poteter og hvitløk i en ildfast form og hell olivenolje over. Stek i 20 minutter eller til potetene begynner å få litt farge på kantene. Rør litt i formen innimellom.
Legg alt i en kjele og hell på buljongen. La koke i 15 minutter.
Kjør suppen i en stavmikser eller visp den kraftig sammen. Smak til med salt og pepper.
Skjær basilikum fint og bland i suppen, sammen med osten. Hell suppen i varme skåler, dryss pinjekjerner og basilikum over, og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
1978 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 31046)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Innlagt dato:2013-12-30
Oppdatert dato:2013-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift