Spaghetti alle Vongole



Spaghetti alle Vongole inneholder 224 Kalorier, 30 g Karbo, 9 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Spaghetti alle Vongole har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-skalldyr, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Spaghetti alle Vongole er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,1 poeng fra 7 lesere
Lesere: 13408 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgferske muslinger
4ssolivenolje
3sshakket, frisk flatbladet persille
1,25dltørr hvitvin
350grtørket spaghetti
2feddhvitløk
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper




Næringsdeklarasjon for Spaghetti alle Vongole!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier223.73454.34Kcal
Protein8.8317.93gram
Karbohydrat30.3061.53gram
Kostfiber1.813.68gram
Fett5.9312.04gram
Mettet fett0.841.71gram
Alkohol1.46 %
Salt0.631.27gram
Pris på oppskriftenKr 5.45Kr 11.07Kroner
Hele oppskriften veier812 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo54,17 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Dette er en av Italias mest berømte pastaretter. Noen ganger kalles sausen ”hvit muslingsaus”, for å skille den fra en annen klassiker, muslinger i tomatsaus. Slik serveres muslinger til pasta i Venezia:

Skrubb muslingene under rennende, kaldt vann, og kast alle som ikke er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.

Varm opp halvparten av oljen i en stor kjele, ha i muslingene og 1 ss persille, og la det surre på sterk varme noen sekunder. Hell på vinen og legg på lokk. La det koke i ca 5 minutter til muslingene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.

I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.

Ta opp muslingene med en hullsleiv og legg dem i en bolle. Kast alle som ikke har åpnet seg. Sil kokekraften og sett til side. Legg til side åtte muslinger med skjell til garnityr, og rens resten.

Varm resten av oljen i en ren kjele. La de hele hvitløkfeddene surre over middels varme til de er gylne, og knus dem så med baksiden av en skje. Ta opp hvitløken med hullsleiv og kast den.

Ha de rensede muslingene i oljen og tilsett kokekraften litt etter litt, sammen med masse pepper. La det koke i 1-2 minutter, og tilsett mer kraft når sausen koker inn. Tilsett resten av persillen og la det koke i et par minutter.

Slå vannet av pastaen, ha den i kjelen og bland godt. Serveres i 4 skåler. Øs opp muslingene fra bunnen av kjelen og legg dem på toppen av porsjonen. Pynt med muslinger i skjell og server straks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6166)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spaghetti allo scoglio.Spaghetti allo scoglio.
Denne retten har 103,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med hjerteskjell.Pasta med hjerteskjell.
Denne retten har 156,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjerteskjell med pasta og tomater.Hjerteskjell med pasta og tomater.
Denne retten har 135,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.