Spansk appelsin- og mandelkake inneholder
289 Kalorier,
37 g Karbo,
5 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Spansk appelsin- og mandelkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Spansk appelsin- og mandelkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9187 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Spansk appelsin- og mandelkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 288.95 | 2 946.39 | 245.53 | Kcal |
Protein | 5.11 | 52.11 | 4.34 | gram |
Karbohydrat | 36.62 | 373.41 | 31.12 | gram |
Kostfiber | 1.77 | 18.05 | 1.50 | gram |
Fett | 12.10 | 123.38 | 10.28 | gram |
Alkohol | 1.37 % | 13.97 | 1.16 | gram |
Mettet fett | 3.39 | 34.57 | 2.88 | gram |
Salt | 0.62 | 6.30 | 0.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.14 | Kr 52.41 | Kr 4.37 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 020 totalt | 1 020 pr porsj | 85 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Sett ovnen på 180 C og smør en 20 cm kvadratisk eller 22 cm rund kakeform.
Riv den orange delen av appelsinskallet fint til det måler 4 ts, og sett til side.
Pisk sammen smult og 2,5 dl sukker i en stor bolle til det blir lett og luftig. Tilsett egg og pisk det godt blandet.
Tilsett mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Tilsett så sukker vekselvis med melk. Pisk godt mellom hver tilsetning. Rør inn appelsinskallet og hell alt i den smurte formen. Dryss med mandelflak.
Stek i 40-45 minutter. Ta ut kaken og dryss med 2 ss sukker og sprinkle likøren over.
Avkjøl kaken i formen på rist i ca 10 minutter. Løsne kantene. Legg en rist på toppen av kaken, rist forsiktig i formen for å løsne kaken helt og løft formen av kaken. Avkjøl med mandelsiden opp.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8752)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Spania
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift