Fotograf:
Matprat.no
Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøyd. Oppskriften inneholder
110 Kalorier,
10 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Spekeskinke med sommerkål er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4078 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Spekeskinke med sommerkål!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 109.96 | 822.37 | Kcal |
Protein | 5.56 | 41.58 | gram |
Karbohydrat | 10.40 | 77.78 | gram |
Kostfiber | 1.64 | 12.27 | gram |
Fett | 4.76 | 35.60 | gram |
Mettet fett | 2.59 | 19.37 | gram |
Salt | 1.47 | 10.99 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.69 | Kr 42.55 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 992 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Kok potetene.
2. Del kålen i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.
3. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
4. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.
Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. Retten kan også serveres med saus. Lag din egen eller bruk Hollandaise eller hvit saus fra pose.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27855)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-11-29
Oppdatert dato:2010-11-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift