Fotograf:Nirus Verden I Norge er vi vant til litt søt smak på ertene og de er gjerne dampede med litt smør på. Her kan du prøve deg på den rake motsetning nemlig flere krydder og en god del mer smak. Chilien er selvfølgelig valgfri.
Denne retten er forøvrig ikke noe du finner veldig ofte på menyen, selv om den er smakfull og meget proteinrik. Ertene kan serveres sammen med nan, eller sammen med en rett med saus for eksempel en daal, linsegryte eventuelt med en raita.
Jeg lager gjerne denne retten med sennepsfrøolje, men du kan fint bruke vanlig rapsolje hvis du ikke har annet. Mangopulver gjør denne retten litt syrlig. Har du ikke mangoulver, kan 3-4 ss sitronsaft være et alternativ. Det er vel heller ikke noen ulempe at den kan lages i en fei?
Oppskriften er til 3-4 porsjoner.
Mvh: Niru Kumra
Oppskriften inneholder 132 Kalorier, 8 g Karbo, 5 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Varm olje, ha i dyvelsdrek, løkfrø og spisskummen. Når frøene freser, tilsett erter, ingefær, gurkemeie og chiliringer.
La alt koke under lokk i 4-5 minutter.
Tilsett garam masala mango pulver og frisk koriander.
Nirus tips :
Restene av denne retten smaker godt i pasta eller salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Nirus Verden
(Intern: 33015)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Smårett Land:
India Innlagt dato:2017-05-25
Oppdatert dato:2017-05-25