Stekt and med svisker og epler inneholder
302 Kalorier,
3 g Karbo,
10 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Stekt and med svisker og epler har ingen allergener
Stekt and med svisker og epler er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 12 lesere
Lesere:
30439 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt and med svisker og epler!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 301.82 | 3 386.62 | Kcal |
Protein | 9.88 | 110.86 | gram |
Karbohydrat | 2.92 | 32.76 | gram |
Kostfiber | 0.48 | 5.39 | gram |
Fett | 27.74 | 311.26 | gram |
Mettet fett | 7.95 | 89.20 | gram |
Salt | 0.17 | 1.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.46 | Kr 128.59 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 366 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,86 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
And slaktes som ung fugl og er alltid mør og fintrevlet. En and veier ca 2 1/2 kg og er nok til 3 personer. Innmaten som følger med, kan kokes til kraft i en kjele. Leveren er en delikatesse som skal stekes forsiktig i panne.
Dypfryst and bør tine i kjøleskap i ca 1 døgn. Skyll og tørk fuglen. Gni den innvendig og utvendig med en overskåret sitron. Deretter med salt og pepper. Fyll fuglen med eplebåter og sviser. Lukk åpningen med grillpinner eller sy igjen. Prikk skinnet med en nål, slik at fett under huden kan renne bort under stekingen.
Stek i ca. 1 1/2 time på 175 C. Stek fuglen på rist med langpanne under. Hell vann i langpannen etter 30 minutters steking. Fuglen skal være frisk brun og ha sprøtt skinn når den er ferdigstekt. Stikk med en nål i lårfestet og se om kjøttsaften er klar. La anda hvile i åpen avskrudd stekeovn mens sausen lages.
Saus:
4-5 dl kraft og sjy
4 ss appelsinsaft
2-3 ss portvin eller annen søtlig vin
2 ts maisenna
Hell sjy og kraft i en kjele. Fjern fettlaget på toppen slik at ikke sausen blir for fet. Tilsett appelsinsaft og vin og la kraften få et godt oppkok. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen. Smak til. Det kan være festlig å anrette fuglen hel og så skjære den opp ved bordet. Server rødkål/surkål, grønne bønner eller rosenkål til foruten poteter og ripsgelé.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7976)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift