Stekt and med svisker og epler



Stekt and med svisker og epler inneholder 302 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 28 g Fett pr 100 gr
Stekt and med svisker og epler har ingen allergener
Stekt and med svisker og epler er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 3 porsjoner
2,5kgand, ca 2 1/2 kg
0,5stksitron
1dashsalt
1dashpepper
3stkfaste, syrlige epler, i båter
150grsvisker uten stein
Ca 3dlvann


Annonse



Næringsdeklarasjon for Stekt and med svisker og epler!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier301.863 387.07Kcal
Protein9.88110.86gram
Karbohydrat2.9232.76gram
Kostfiber0.505.61gram
Fett27.74311.26gram
Mettet fett7.9589.20gram
Salt0.171.86gram
Pris på oppskriftenKr 11.46Kr 128.59Kroner
Hele oppskriften veier3 366 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

And slaktes som ung fugl og er alltid mør og fintrevlet. En and veier ca 2 1/2 kg og er nok til 3 personer. Innmaten som følger med, kan kokes til kraft i en kjele. Leveren er en delikatesse som skal stekes forsiktig i panne.

Dypfryst and bør tine i kjøleskap i ca 1 døgn. Skyll og tørk fuglen. Gni den innvendig og utvendig med en overskåret sitron. Deretter med salt og pepper. Fyll fuglen med eplebåter og sviser. Lukk åpningen med grillpinner eller sy igjen. Prikk skinnet med en nål, slik at fett under huden kan renne bort under stekingen.

Stek i ca. 1 1/2 time på 175 C. Stek fuglen på rist med langpanne under. Hell vann i langpannen etter 30 minutters steking. Fuglen skal være frisk brun og ha sprøtt skinn når den er ferdigstekt. Stikk med en nål i lårfestet og se om kjøttsaften er klar. La anda hvile i åpen avskrudd stekeovn mens sausen lages.

Saus:

4-5 dl kraft og sjy

4 ss appelsinsaft

2-3 ss portvin eller annen søtlig vin

2 ts maisenna

Hell sjy og kraft i en kjele. Fjern fettlaget på toppen slik at ikke sausen blir for fet. Tilsett appelsinsaft og vin og la kraften få et godt oppkok. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen. Smak til. Det kan være festlig å anrette fuglen hel og så skjære den opp ved bordet. Server rødkål/surkål, grønne bønner eller rosenkål til foruten poteter og ripsgelé.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7976)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21
Lesere: 27473 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.