Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Stekte krepsehaler. Persille/Smørsaus oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Stekte krepsehaler. Persille/Smørsaus



Stekte krepsehaler, Persille/Smørsaus inneholder 138 Kalorier, 2 g Karbo, 2 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Stekte krepsehaler, Persille/Smørsaus har beregnet å ha følgende allergener Melk, Nøtter, Skalldyr, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekte krepsehaler, Persille/Smørsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
8stkrå sjøkreps
2ssnøtteolje til steking
2stkulike småsalat
nøtteolje
1tsnøttehakk
1dashsalt

Saus

skall av sjøkreps
250grsmør
1bunt(er)persille
0,5dlfløte
1dlhvitvin
Shot
1stk liteagurk skrelt og renset
0,5stkrødløk, hakket
1feddhvitløk, finhakket
0,5kgtomater, flådd, renset og hakket
1stk litepaprika , renset og finhakket
3ssextra virgin olivenolje
1ssvineddik
salt fra kvern
1dashpepper fra kvern




Næringsdeklarasjon for Stekte krepsehaler. Persille/Smørsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier137.51718.90Kcal
Protein1.638.52gram
Karbohydrat1.558.10gram
Kostfiber0.975.07gram
Fett13.3069.53gram
Mettet fett7.2537.90gram
Alkohol0.45 %
Salt0.331.75gram
Pris på oppskriftenKr 7.12Kr 37.22Kroner
Hele oppskriften veier2 091 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Begynn med gazpacho-shot: Ha agurk, løk, hvitløk, hakkede tomater og paprika i en food processor og kjør til puré. Hell i en bolle. Rør inn olje og eddik, smak til med salt og pepper. Er shoten for tykk (til å drikke) tilsetter du litt isvann. Settes kaldt til servering.

Riv halene av krepsen. Forvell dem i kokende vann ca. 30 sekunder. Ha dem over i isvann og avkjøl. Ta skallet forsiktig av. Snitt halene på ryggen til du ser tarmen,. Brett litt ut, og fjern den. Dryss over litt salt.

Knus skallene i en morter. Smelt 50 g smør i gryten. Fres de knuste skallene noen minutter, men unngå at de blir brune. Sil. Hakk persillen fint og kok den sammen med vin til du har 1 ss igjen. Tilsett fløte og kok opp. Hell krepsesmøret tilbake. Skjær resten av smøret i små terninger. Tilsett litt etter litt under stadig omrøring. Bruk svak varme. Hold sausen like under kokepunktet. Smakes til. Kjøres i en food processor til jevn farge. Tilbake i kjelen

Bland salaten og stenk over olje og nøttehakk.
Stek sjøkrepshalene over sterk varme 1 minutt på hver side. Legg opp salat og sett små glass med iskald shot på tallerkenene. Legg på krepsehaler og litt saus. Ha resten av sausen ved siden av. Lune småbrød smaker godt til.

En tørr, hvit flaske fra Sancerre (som Comte de la Perriére 2002) blir bra til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24197)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-08-18
Oppdatert dato:2007-08-18
Lesere: 3953 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.