Stekte krepsehaler, Persille/Smørsaus inneholder
138 Kalorier,
2 g Karbo,
2 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Stekte krepsehaler, Persille/Smørsaus har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Nøtter, Skalldyr, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekte krepsehaler, Persille/Smørsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekte krepsehaler. Persille/Smørsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 137.51 | 718.90 | Kcal |
Protein | 1.63 | 8.52 | gram |
Karbohydrat | 1.55 | 8.10 | gram |
Kostfiber | 0.97 | 5.07 | gram |
Fett | 13.30 | 69.53 | gram |
Mettet fett | 7.25 | 37.90 | gram |
Alkohol | 0.45 % | | | |
Salt | 0.33 | 1.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.12 | Kr 37.22 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 091 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,5 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Begynn med gazpacho-shot: Ha agurk, løk, hvitløk, hakkede tomater og paprika i en food processor og kjør til puré. Hell i en bolle. Rør inn olje og eddik, smak til med salt og pepper. Er shoten for tykk (til å drikke) tilsetter du litt isvann. Settes kaldt til servering.
Riv halene av krepsen. Forvell dem i kokende vann ca. 30 sekunder. Ha dem over i isvann og avkjøl. Ta skallet forsiktig av. Snitt halene på ryggen til du ser tarmen,. Brett litt ut, og fjern den. Dryss over litt salt.
Knus skallene i en morter. Smelt 50 g smør i gryten. Fres de knuste skallene noen minutter, men unngå at de blir brune. Sil. Hakk persillen fint og kok den sammen med vin til du har 1 ss igjen. Tilsett fløte og kok opp. Hell krepsesmøret tilbake. Skjær resten av smøret i små terninger. Tilsett litt etter litt under stadig omrøring. Bruk svak varme. Hold sausen like under kokepunktet. Smakes til. Kjøres i en food processor til jevn farge. Tilbake i kjelen
Bland salaten og stenk over olje og nøttehakk.
Stek sjøkrepshalene over sterk varme 1 minutt på hver side.
Legg opp salat og sett små glass med iskald shot på tallerkenene. Legg på krepsehaler og litt saus. Ha resten av sausen ved siden av. Lune småbrød smaker godt til.
En tørr, hvit flaske fra Sancerre (som Comte de la Perriére 2002)
blir bra til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4133 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 24197)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-08-18
Oppdatert dato:2007-08-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.