Fotograf:Frukt.no Svartkål er en smakfull bladkål som kan minne om grønnkål. Den er nydelig i supper, og denne varianten med sellerirot anbefales. Godt brød til og middagen er i havn
Sett ovnen på 200 °C.
Fjern skallet av sellerien og del den i terninger. Rens sjalottløken og del den i biter.
Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.
Vask svartkålen godt. Tørk av.
Kok opp grønnsakkraften.
Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke. Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.
Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken.
Kok et par minutter.
Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.
La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.
Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.
Bruk gjerne glutenfritt mel eller laktosefri yoghurt dersom du har allergi/intoleranse
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34883)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Innlagt dato:2019-12-05
Oppdatert dato:2019-12-05