Fotograf:Meny Enkel oppskrift på hjemmelaget syltet ingefær. For mange er ingefær fast følge til sushi og sashimi, men visste du at det også brukes i andre retter, sauser og dressinger? Syltet ingefær smaker best hjemmelaget, men husk å lag i god tid før den skal nytes.
Oppskriften inneholder 86 Kalorier, 19 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Rens og skjær ingefæren i syltynne skiver. Bland skivene med ½ ts salt og la det «marinere» i ca. 20 minutter.
Kok opp en mellomstor kasserolle med vann. Ha i ingefæren og la den koke i ca. 3 minutter. Hell av kokevannet og legg ingefæren over på et passende sylteglass så lenge.
Bland eddik, sukker og ½ ts salt i en liten kasserolle. Kok opp eddiklaken og la den småkoke til det meste av «råsmaken» har fordampet, ca. 5 minutter.
Hell laken over ingefæren (all ingefæren skal være dekket av lake), sett på tett lokk og oppbevar glasset kjølig. Den syltede ingefæren kan spises etter 3 timer, men blir best hvis den kan få stå å godgjøre seg et par dager før bruk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 34319)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør Innlagt dato:2018-10-13
Oppdatert dato:2018-10-13