Tapas av mandler. oliven og ost





Tapas av mandler, oliven og ost inneholder 459 Kalorier, 2 g Karbo, 12 g Protein og 44 g Fett pr 100 gr
Tapas av mandler, oliven og ost har beregnet å ha følgende allergener Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tapas av mandler, oliven og ost er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Marinert oliven

0,5tskorianderfrø
0,5tsfennikelfrø
1tsfrisk hakket rosmarin
2tsfrisk hakket persille
2feddhvitløk, presset
1sslys vineddik
2ssolivenolje
125grgrønne og svarte oliven

Marinert ost

150grhvit geitost
6ssolivenolje
1sshvit vineddik
1tshel pepper
1feddhvitløk, hakket
3blad(er)estragon- eller timianskudd

Salte mandler

0,25tsCayennepepper
2sshavsalt
25grsmør
4ssolivenolje
200grmandler


Annonse



Næringsdeklarasjon for Tapas av mandler. oliven og ost!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier458.97529.61Kcal
Protein11.7813.59gram
Karbohydrat2.422.79gram
Kostfiber4.485.17gram
Fett43.6950.41gram
Mettet fett9.9111.44gram
Salt5.426.26gram
Pris på oppskriftenKr 9.12Kr 10.52Kroner
Hele oppskriften veier692 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Til marinert oliven, knus koriander- og fennikelfrø i en morter. Tilsett urter, hvitløk, vineddik og olje, og hell blandingen over olivenene i en liten bolle. Dekk til og la stå kjølig i opptil en uke.

Til marinert ost, del osten i passende biter, la skorpen være på. Legg bitene i en liten bolle. Bland oljen, vineddiken, pepperkorn, hvitløk og urter. Hel blandingen over osten. Dekk til og la stå i kjøleskap i optil 3 dager.

Til saltede mandler: Bland cajennepepper og havsalt i en bolle. Smelt smøret sammen med olje i en stekepanne. Tilsett mandlene og stek forsiktig mens du rører i ca 5 min., eller til mandlene er gylne over det hele.

Tilsett salatblandingen og rør godt sammen til mandlene er dekket av salt. Avkjøl mandlene og sett dem bort i en krukke med tett lokk i opptil en uke.

Server tapasrettene i små, lave skåler. Pynt osten med frisk estragon og dryss salt over mandlene, om nødvendig.

Hvis tapasrettene serveres med drink før middag, sett frem cocktailpinner til oliven og ost

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6493)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-11
Oppdatert dato:2003-04-11
Lesere: 5683 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.