Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Torske-Mousse oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Torske-Mousse



Torske-Mousse inneholder 144 Kalorier, 1 g Karbo, 8 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Torske-Mousse har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Torske-Mousse er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1kgtorskefileter.
0,5litervann.
3tsgrovt salt.
6stkhvite pepperkorn
1sssitronsaft.
3dlcreme fraiche
3ssfriskhakket dill.
3ssfriskhakket persille.
Ca 1tsgrovt salt.
Pepper.

Creme fraiche- dressing:

0,5litercreme fraiche.
Ca 0,75tsrevet sitronskall
1tsgrovt salt.

Pynt:

Sitron og brønnkarse.

Tilbehør:

Grove baguetter.




Næringsdeklarasjon for Torske-Mousse!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier144.05563.76Kcal
Protein8.3932.84gram
Karbohydrat1.023.99gram
Kostfiber0.060.23gram
Fett11.8146.22gram
Mettet fett7.0327.51gram
Salt1.686.57gram
Pris på oppskriftenKr 7.82Kr 30.60Kroner
Hele oppskriften veier2 348 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,83 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Torsken renses og fileteres.
Filetene skylles og sjekkes grundig etter for ben.
Vann, salt, pepperkorn og sitronsaft legges i en gryte, og kokes opp.
Tilsett torskefiletene.
Fisken dampes under tettsluttende lokk i 4-5 minutter; helles i et dørslag og avkjøles hurtig.
Fiskekjøttet deles nå i små stykker, og ses ennå en gang etter for ben.
Creme fraiche røres med den hakkede persille og dill, og fiskekjøttet blandes i.
Smak til med salt og pepper.
Fiskeformen (som rommer godt 1 ltr.) smøres med olje og fiskemoussen helles i.
Dekk formen til med alufolie og sett den i kjøleskap ca. 24 timer.

Servering:
Creme fraiche røres med reven sitronskall og salt, og pyntes med litt revet sitronskall evt. litt dill.
Mousseen vendes ut på serveringsfatet, formen kan evt.
dyppes i kokende vann noen få sekunder.
Pynt med brønnkarse og sitronbåter.
Retten serveres som forrett; den er ikke velegnet til frysning

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 23499)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-03-11
Oppdatert dato:2007-03-11
Lesere: 5534 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke.Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spek.
Denne retten har 193,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøstekte torsketunger på toast.Sprøstekte torsketunger på toast.
Denne retten har 209,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torskerullade med skalldyrfyll.Torskerullade med skalldyrfyll.
Denne retten har 85,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk ragu.Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk r.
Denne retten har 161,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.