Urtegravet elgfilet



Urtegravet elgfilet inneholder 104 Kalorier, 15 g Karbo, 7 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Urtegravet elgfilet har ingen allergener
Urtegravet elgfilet er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 5888 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
2ssgin
400grelgefilet
2sssalt
4sssukker
Ca 3,5sshvit pepper, nykvernet
0,5ssfrisk hakket basilikum
0,5ssfrisk hakket merian
0,5ssfrisk hakket estragon
0,5ssfrisk hakket salvie
2stklaurbærblad, knuste
hakket persille

Pæregelé

5plate(r)gelatin
4stkpærer
3dlpæresaft (fås kjøpt i helsekostbutikker)
5clhvitvin




Næringsdeklarasjon for Urtegravet elgfilet!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.87306.35Kcal
Protein7.0920.91gram
Karbohydrat15.0244.30gram
Kostfiber2.447.20gram
Fett0.481.42gram
Mettet fett0.130.38gram
Alkohol0.89 %
Salt2.306.79gram
Pris på oppskriftenKr 11.25Kr 33.18Kroner
Hele oppskriften veier1 475 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo57,84 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Ha gin over elgfileten. Snu den noen ganger og la den trekke i 1 1/2 - 2 timer i en plastpose. Mariner så fileten med salt, sukker og pepper. Alle urtene blandes og drysses over fileten.

Fileten graves i plastposen med alle smakstilsetninger i 4-6 dager, alt etter hvor tykk fileten er. Snu posen med jevne mellomrom.

Legg gelatinplatene i bløt. Skrell og rasp pærene. Press ut vannet fra gelatinplatene og smelt dem. Bland alle ingrediensene til geleen, og sett den til avkjøling.

Den urtegravede elgfileten skjæres i tynne skiver og serveres med pæregelé og en søt sennepssaus.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9915)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.