Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Varmrøkt ål og fritert østers oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Varmrøkt ål og fritert østers



Varmrøkt ål og fritert østers inneholder 336 Kalorier, 4 g Karbo, 11 g Protein og 30 g Fett pr 100 gr
Varmrøkt ål og fritert østers har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Varmrøkt ål og fritert østers er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 7 porsjoner
2stkål ca 1 kg
4ssgrovt salt
1dashsalt
hvit pepper
100grbøkeflisIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
rødsprit

Fritert østers:

7stkøsters
1,5dlmelk
1stkegg
0,5dlbokkøl
100grgrovt polentamel
100grfint polentamel

Rotgrønnsaker:

110grpersillerot
110grsellerirot
110grpurreløk
110grgulrot
3dlrapsolje
2,5dleplemost
300grsmør
1dashsalt
hvit pepper
50grbladpersille




Næringsdeklarasjon for Varmrøkt ål og fritert østers!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier336.052 113.01Kcal
Protein10.6867.15gram
Karbohydrat4.3227.16gram
Kostfiber0.694.34gram
Fett30.48191.65gram
Mettet fett8.4653.19gram
Alkohol0.05 %
Salt1.6210.17gram
Pris på oppskriftenKr 17.53Kr 110.22Kroner
Hele oppskriften veier4 401 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften er utviklet gjennom et samarbeid mellom fire mesterkokker i Østfold. Gjennom prosjekt ”Østfoldmat” arbeides det med å utvikle oppskrifter og matretter som har bakgrunn i lokale mattradisjon og er basert på lokale råvarer. Oppskriften er komponert på råvarer som tradisjonelt har vært i bruk og finnes, høstes eller produseres i distriktet.

Ålen renses og deles i 5 cm lange stykker og snittes lett i ryggen. Vaskes lett og gnis inn med grovt salt. Settes kaldt. Røkeboksen gjøres klar med flis. Ålen vaskes og krydres på nytt med salt og pepper. Ovnen tennes og ålen røkes.

Åpne østersen og tørk av. Sett kaldt. Bland beignet-deigen. Melk, egg og øl blandes i melet til en deig som henger godt sammen, men ikke er for tykk. Sett kaldt en times tid. Østersen dyppes i deigen og stekes raskt i oljen.

Grønnsakene skrelles og deles i terninger på ½ cm, og legges i vann og settes kaldt. Rapsoljen varmes opp. Grønnsakene sauteres lett, eplemost tilsettes og smør røres inn. Smak til med salt og pepper.

På varme tallerkener anrettes grønnsaker og saus. Skinnet tas av ålen. To stykker ål og en østers pr. person anrettes på grønnsaksengen. Dryss over med frisk bladpersille.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13371)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10
Lesere: 4194 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fermentert kål, sauerkraut til jul.Fermentert kål, sauerkraut til jul.
Denne retten har 42,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.