Fourme DAmbert AOP

Bilde av Fourme DAmbert AOP.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Fourme DAmbert AOP

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1480 kilojoule
Kcal 353.7 kalorier
Protein 22 gram
Karbo 1 gram
Sukker 0.5 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 26 gram
Mettet fett 20 gram



Annonse




Fakta om Fourme DAmbert AOP.

Fourme d'Ambert produseres i området Auvergne som ligger i det sydlige Frankrike. Den er formodnet på meieriet dvs. stabilisert. Den er uten kjerne og er derved spiseklar. Etter AOP-spesifikasjonene tar modningen minst 28 dager fra produksjonsdato. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1972.

Smak
Fourme d'Ambert er gul og tørr i skorpen, med et grålig mugglag med røde og orange flekker. Konsistensen er bløt og smidig. Smaken er mild og ostemassen er fet og kremfarget med lite marmorering. Osten blir noe skarpere og kornete ved for lang lagring.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Fourme DAmbert AOP.

Fourme d`Ambert er alltid et populært innslag på ostebordet og som en verdig avslutning på et godt måltid. Osten gir ekstra god smak til supper, sauser og dressinger. Nydelig som dip til friske grønnsaker. Brukes også i salater skåret i terninger og som ostekrem. Serveres sammen med kjeks (ikke for salt) eller loff.


Innlagt dato
Oppdatert dato
24.11.2016
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Blåmuggost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf LorentzenOluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
589





Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Fourme DAmbert AOP med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Gorgonzola piccante bacco verde DOP1340320,2627190
Bleu dAuvergne Sancy1376328,8628201
Tine Selbu Blå 1,5 kg173542040150
Dorblu royal blu1470351,3331190
Bleu DAuvergne Argental AOP1480353,7226221
Gorgonzola, blåmuggost148635931,219,40,1
Tingvollost vismann1504359,4531200
Gorgonzola piccante DOP1340320,2627190
Tine Fryd Royal Blue 900 g186645244140
Arla castello burger blue1653395,0637170,5
Saint Agur creme1185283,2125132,3
Roquefort la coccinelle AOP1572375,732211,8
Tine Fryd Blå Auvergne1389331,9727,520,660,55
Tine Selbu Blå Kraftig1735414,6640150
Arla castello Sort1386331,2529170,5

Kommenter med hjelp av Facebook






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.