Roquefort Papillon black label AOP

Bilde av Roquefort Papillon black label AOP.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Roquefort Papillon black label AOP

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1541 kilojoule
Kcal 368.3 kalorier
Protein 21 gram
Karbo 1.8 gram
Sukker 0.5 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 32 gram
Mettet fett 21.8 gram



Annonse




Fakta om Roquefort Papillon black label AOP.

Roquefort er en av de eldste ostene vi kjenner til med historie helt tilbake til det 8. århundre. Denne blåmuggosten blir produsert av upasteurisert fåremelk i landsbyen med samme navn. Landsbyen Roquefort ligger i fjellområdet Massif Central i Syd-Frankrike (Nord-vest for Montpellier). I perioden desember til juli melkes sauene om morgenen og om kvelden. En sau kan gi ca. 200 liter i denne perioden, og melken er rik og fet. Under produksjonsprosessens blir det strødd et spesielt "muggpulver" over ystlene. Dette unike pulveret består av mugg fra rugbrød som Papillon selv produserer den dag i dag. Papillon produksjonen foregår i dag på et mer moderne meieri enn de hadde under oppstarten i 1906, og osten lagres i de helt spesielle kalksteinsgrotter i fjellet Combolou som omgir byen. Her er det konstant temperatur (ca. 10 °C) og luftfuktighet på 98 % året rundt. Den fuktige luften fra fjellene trenger inn i grottene og gir osten noen biologiske betegnelser som er helt enestående i verden. Ostene pikeres, slik at den blå-grønne muggen utvikler seg optimalt. Etter ca. 3 uker blir ostene pakket inn i folie og deretter flyttet inn i et kjøligere lager med noe fuktigere luft. Modningen varer i ca. 4 - 6 mnd. og i løpet av denne perioden har osten utviklet seg godt og er klar for salg. Roquefort er en A.O.P. ost - (Appelation Origin Protegee) som er en europeisk kvalitetsbetegnelse på landbruksvarer av alle slag. Den gis bare til ost av aller høyeste kvalitet. Papillon fikk sin A.O.P. - betegnelse i 1925 som den første i Frankrike og i 1979 fikk de full AOC-godkjenning. Denne varianten av Roquefort Papillon har den beste klassifiseringen noe som har gitt den betegnelsen Black Label.

Smak
Roquefort Black Label har fine karakteristiske blåskimmel marmoreringer pent fordelt i hele osten. Den har en ren smak, som er noe salt og helt forskjellig fra melkens sødme. Ostemassen er fuktig og smuldrende, og bør ideelt sett skjæres med en tynn varm kniv. Jo mere osten modnes, desto kraftigere blir den på smak.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Roquefort Papillon black label AOP.

Roquefort Papillon Black Label er for mange en hedersgjest på ostebordet. Server den gjerne naturell på mørkt brød som rug, pumpernickel eller annet surdeigsbrød. Denne osten er også god til dessert sammen med noe søtt og friskt som solbærsyltetøy, friske pærer eller tørkede frukter som fiken eller aprikoser sammen med valnøtter. Osten brukes ofte i sauser og som gratinering, samt fyll i kanapeer. Roquefort passer også veldig godt sammen med pasta eller salat.


Innlagt dato
Oppdatert dato
15.09.2024
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Ost Blåmuggost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf LorentzenOluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
4,5 poeng satt av 2 brukere.
Besøk
2660





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Roquefort som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Tomatsuppe av friske tomater4.955,174,290,752,962,22
Dampede blåskjell med blåmuggost5.4166,739,367,2510,087,96
Vinmarinert elgstek3.8104,694,311,991,2516,81
Spinatpannekaker m/ blåmuggost4253,120,588,136,3619,24
Spinatpannekaker m/ blåmuggost4253,120,588,136,3619,24
Baconring4.5299,5426,1413,092,9814,63
Sommerkoteletter med gratinert hjertesalat4229,8618,1613,952,128,86
Stekt kyllingbryst med stuet spinat og Mouton Bleu3137,038,8513,550,4713,92
Ostesalat med safrandressing3203,8215,547,318,1421,8
Ostetallerken3
Ostedressing, sterk3388,3739,217,731,1214,77
Rødbetsalat med roquefort og kapers3127,465,965,8711,2210,49
Pære- og ostesalat3147,459,614,728,839,38
Ostefat med sinte oster3295,4524,4118,230,7130,23
Burger med kålsalat og fylte jalapeños3203,0212,269,8312,97,86


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Roquefort Papillon black label AOP med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.
Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Dansk_blå, danablu1447345,8329,520,20,7
Tine Selbu Blå mykere 140gr1741416,0942140
Tine små blå med rosepepper, chili og paprika1393332,9228210
Tine Normanna ternet1624388,1335190
Cambozola 150 g1764421,5941140,5
Normanna, blåmuggost139333628210
Gangstad Edelblå1507360,1732190
Tine Fryd Royal Blue186645244140
Små Blå1393332,9228210
Blue_castello1779425,1842130,5
Tine Smørbar Blåmugg1035247,3622130
Bleu de Laqueuille1402335,072818,90,5
Roquefort papillon AOP ØKO1541368,2932211,8
Tine Selbu Blå Økologisk 1,5 kg1698405,8239150
Gorgonzola dolce DOP1340320,2627190

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.