Vinmarinert elgstek inneholder
105 Kalorier,
1 g Karbo,
12 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Vinmarinert elgstek har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vinmarinert elgstek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 6 lesere
Lesere:
22603 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Vinmarinert elgstek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 104.69 | 374.42 | Kcal |
Protein | 11.99 | 42.88 | gram |
Karbohydrat | 1.25 | 4.47 | gram |
Kostfiber | 0.25 | 0.89 | gram |
Fett | 4.30 | 15.38 | gram |
Mettet fett | 1.39 | 4.97 | gram |
Alkohol | 1.79 % | | | |
Salt | 0.52 | 1.87 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 16.81 | Kr 60.12 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 861 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Renskjær steken og legg den i en blle eller et dypt kar.
Skrell og skjær løk og gulrot i skiver. Bland dem med resten av ingrediensene til marinaden. Hell marinaden over steken så den dekkes. Spe med mer rødvin om marinaden ikke dekker steken.
Sett steken i kjøleskap i 2-3 døgn og snu den noen ganger mens den marineres.
Ta opp steken og tørk den. Sil marinaden.
Brun steken på alle sider i matfettet. Spe med litt av marinaden og la kjøttet steke under lokk på svak varme på komfyren eller i ovnen ved 175 C i 1 1/2-2 timer.
Brukes et steketermometer stikkes det inn i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til termometeret viser 70-72 C for rosastekt kjøtt og 75 C for gjennomstekt.
Ta opp steken og la den hvile under aluminiumsfolie.
Sil stekesjyen i en kjele, kok opp og jevn den med hvetemel utrørt i fløte. Smak til med roquefort/normanna og krydder.
Skjær steken i tynne skiver og server mandelpoteter, saus og grønne bønner til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9935)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift