Fotograf:
Brodogkorn.no
En delikat og rocka kake med mørk og hvit sjokolademousse, kaktus\lime gelè, og hvit sjokoladeglasur. Elin Erdal Ljåstad vant Årets kake 2009.
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn / Image Foto, Tore Røyneland Oppskriften inneholder
324 Kalorier,
29 g Karbo,
5 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Årets mest rocka kake 2009 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6777 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Årets mest rocka kake 2009 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 323.55 | 13 396.01 | 837.25 | Kcal |
Protein | 4.84 | 200.39 | 12.52 | gram |
Karbohydrat | 29.25 | 1 211.04 | 75.69 | gram |
Kostfiber | 0.85 | 35.19 | 2.20 | gram |
Fett | 20.61 | 853.32 | 53.33 | gram |
Mettet fett | 11.77 | 487.32 | 30.46 | gram |
Salt | 0.12 | 4.95 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.93 | Kr 411.13 | Kr 25.70 | .- |
Hele oppskriften veier | 4 140 totalt | 4 140 pr porsj | 259 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 36,16 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Sjokoladebunn med mandel og tonkabønne:
Bløt kranse xx med lunkent vann. Piskes sammen med eggeplommer og sukker til luftig. Pisk deretter sammen eggehvite og sukker. Lag en emulsjon med det smeltede smøret og litt av eggeplommene. Bland sammen de to piskede massene og tilsett smøremulsjonen. Sikt i det hvetemel og kakao, og revne tonkabønner. Smør ut et tynt lag og stek på 200 oC i ca. 10 minutter.
Kaktus`lime gelè:
Kok opp juice og sukker, og skum av. Tilsett glukosen og kok opp en gang til. Skum av og tilsett gelatin.
Mørk sjokolademousse:
Eggeplomme, sukker og fløte varmes til 65 oC. Tilsett deretter sjokoladen og rør dette glatt. Vend inn fløten til slutt.
Hvit sjokolademousse med lime og crème fraiche:
Egg og sukker piskes. Kok opp 1 dl av fløten, tilsett deretter crème fraiche og varm opp litt til. Tilsett sjokoladen og rør dette glatt. Ha i lime og gelatin. Bland med de piskede eggene og vend inn den resterende kremen. Lettpiskes.
Hvit sjokoladeglasur:
Kok opp, tilsett gelatin og titanoxyde.
Montering:
I en liten ring legges først en sjokoladebunn. Deretter mørk sjokolademousse, en bunn til, litt til mousse og så gelé. Sett dette på frys til geléen setter seg. Fyll så opp med mørk sjokolademousse. Frys. Når denne er stiv, ta den ut og sett en ring som er litt større og høyere utenpå. Fyll opp med den hvite sjokolademoussen. Frys før glasering. Pynt etter ønske.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 25860)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-06-03
Oppdatert dato:2009-06-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift