Paideig:
Ha mel, Sukrin Gold og salt i en bolle. Smuldre inn smøret til deigen får en grov konsistens. Rør inn 5 skjeer vann, slik at deigen blir fuktig. Hvis deigen fortsatt ser tørr ut, tilsetter du en skje til. Kna deigen ut med litt mel. Del deigen i to deler, den ene litt større enn den andre. Trykk den største delen ut i en smurt paiform. Trykk den andre utover på en 20 cm stor tallerken (dette skal bli lokket på paien). Ha plastfolie over, og sett begge delene i kjøleskapet i minst en time (gjerne lengre).
Fyll:
Kutt opp 6 epler i tynne skiver. Ha skivene i en bolle og ha over saften fra en friskpresset sitron. Rør sammen Sukrin Gold, muskat, kanel og maisenna i en bolle, og strø det over eplene mens du rører.
Steking:
Paibunnen forstekes ved 200 grader i 5-10 min. Legg deretter på epleblandingen, og tilsett smøret. Legg den minste delen av deigen over som lokk. Stek hele paien i stekeovnen ved 175 grader i ca 40 minutter. Paien er ferdig når deigen har blitt gyldenbrun.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 24450)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Pai/terte Diett/allergi:
Diabetes mat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-06-16
Oppdatert dato:2017-06-16