Amerikansk julekake inneholder
354 Kalorier,
46 g Karbo,
6 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Amerikansk julekake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Amerikansk julekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7543 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Amerikansk julekake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 353.85 | 6 631.64 | 414.48 | Kcal |
Protein | 5.77 | 108.14 | 6.76 | gram |
Karbohydrat | 45.89 | 860.04 | 53.75 | gram |
Kostfiber | 1.92 | 35.98 | 2.25 | gram |
Fett | 15.93 | 298.55 | 18.66 | gram |
Mettet fett | 7.73 | 144.87 | 9.05 | gram |
Salt | 0.37 | 6.85 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.66 | Kr 124.82 | Kr 7.80 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 874 totalt | 1 874 pr porsj | 117 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 51,87 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Rør smør og sukker grundig. Ta en kopp mel fra og sikt resten med krydder og bakepulver. Pisk eggene sammen.
Tilsett skiftevis melblanding og egg og rør godt mellom hver tilsetning. Rist frukt og skoldede hakkede mandler i det resterende mel og rør det i deigen. Tilsett evt. litt melk; deigen skal være som bløt sandkakedeig.
Fyll den i en stor, velsmurt randform og bak først 30 minutter ved 180 grader og deretter ca. 3 timer ved 160 grader legg smurt pergamentpapir over kaken, hvis den blir for brun, før den er gjennombakt.
Vend kaken ut, når den er noe avkjølet.
Pisk eggehviten med melis og pisk ½-1 ss. sitronsaft i, bred glasuren ut på den kalde kake og pynt med cocktailbær og sukat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 23146)
Kategori:
Kaker
Land:
Amerika
Innlagt dato:2006-12-25
Oppdatert dato:2006-12-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift