Andestek 4 inneholder
218 Kalorier,
8 g Karbo,
7 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Andestek 4 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Andestek 4 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 6 lesere
Lesere:
12378 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Andestek 4!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 218.41 | 2 507.96 | Kcal |
Protein | 6.86 | 78.77 | gram |
Karbohydrat | 7.97 | 91.52 | gram |
Kostfiber | 1.29 | 14.81 | gram |
Fett | 17.11 | 196.47 | gram |
Mettet fett | 4.87 | 55.92 | gram |
Alkohol | 0.36 % | | | |
Salt | 0.09 | 1.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.99 | Kr 103.23 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 741 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,59 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Gi kastanjene et snitt over "magen" - ikke for dypt - og stek dem på en tørr jernpanne til de begynner at åpne seg og blir gule i kjøttet, ca. 10-15 minutter.
2. Krydre andesteken innvendig og utvendig med salt og pepper. Fyll den med svisker, kastanjer, sjalottløk og timian. Fordel "andeunderlaget" i en skypanne (Kok allerbest en grunnsuppe på hals, vinger og kråse, eller legg også disse andestykker i bunnen av skypannen). Legg anden på en rist med brystet ned og stek den 1 time ved 160 grader. Vend anden og stek den ytterligere 1 1/2 time ved samme temperatur. La deretter anden trekke i ca. 45 minutter. (Spe med vann under stekningen. Hell saftene fra et par ganger under stekeprosessen. Bruk fettet til grønnnsakene og skyen til sausen nedenfor).
3. Rødkål krydres med knust einebær, salt og pepper og sauteres mørt i andefett og honning i en gryte under lokk. Etter ca. 25 minutter fjernes lokket og rødvin tilsettes og kokes inn i kålen. Krydres med salt og pepper.
4. Hvitløkshodene deles på tværs, pensles med andefett, krydres med salt og pepper, pakkes i alufolie og bakes ca. 35 minutter ved ca. 180 grader til feddene er møre.
5. Potetene deles, pensles med andefett, krydres med salt og pepper og stekes møre i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 45 minutter. Krydres med "persillae" umiddelbart før serveringen.
6. Ta fyllet ut av anden. Kastanjene og en tredjedel av sviskene hakkkes grovt og has i rødkålen. De to pærer skjæres i terninger og has ved. Resten av sviskene og sjalottløk has i en gryte og ristes raskt. Rør melet i. Plommeeddik tilsettes og kokes nesten vekk. Hell stekesky og evt. grunnsuppe i gryten og kok sausen til passende intensitet. Smak til med plommeeddik, salt og pepper.
7. Partér anden og sett den i en 250 grader oppvarmet ovn, sammen med poteter og hvitløk, så anden bliver sprø og slik, at poteter og hvitløk blir gyldne (pass på at hvitløkene ikke blir mørkebrune).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 19237)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Danmark
Innlagt dato:2005-04-15
Oppdatert dato:2005-04-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift