Fotograf:
Melk.no
Hva med en vegetarrett laget av aubergine? Oppskriften inneholder
81 Kalorier,
4 g Karbo,
2 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Auberginegrateng er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4182 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Auberginegrateng!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 81.08 | 272.43 | Kcal |
Protein | 2.25 | 7.56 | gram |
Karbohydrat | 3.52 | 11.83 | gram |
Kostfiber | 2.36 | 7.93 | gram |
Fett | 5.92 | 19.89 | gram |
Mettet fett | 3.69 | 12.40 | gram |
Salt | 0.44 | 1.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.72 | Kr 12.50 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 344 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,36 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Hell fløten i en kjele, ha i ost og sett den på svak varme slik at osten smelter.
Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir. Dryss over salt på auberginskivene for å trekke ut væske.
Skrell og hakk løken og hvitløken.
Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og grønnsaksbuljong. La sausen koke i ca. 5 minutter.
Tørk av auberginskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gylne i smør i en stekepanne.
Legg auberginskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus på toppen. Gratineres midt i ovnen ved 225ºC i 25 minutter.
Tips:
Kan spises som en selvstendig rett med brød til. Kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk i stedet for poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 31058)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Diett/allergi:
Vegetarmat
Innlagt dato:2013-12-31
Oppdatert dato:2013-12-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift