Fotograf:Frukt.no Auberginer i ovn med grønnsaks- og couscousfyll bør absolutt prøves til middag, smårett eller som forrett. Godt, dekorativt og med en spennende smak.
Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.
Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen: Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.
Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.
Server med østerssaus og frisk koriander.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 36665)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2022-10-26
Oppdatert dato:2022-10-26