Bittara hohi (Krydrete egg)



Bittara hohi (Krydrete egg) inneholder 154 Kalorier, 2 g Karbo, 8 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Bittara hohi (Krydrete egg) har beregnet å ha følgende allergener Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bittara hohi (Krydrete egg) er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 3669 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
8stk storegg
1stk liteløk
1feddhvitløk
2skive(r)ingefær, frisk
Ca 1,5stkchilli, friske
0,5tsgurkemeie
1tssalt
olje til frityrsteking
1sskoriander
1tsspisskummenfrø
0,25tsfennikelfrø
1,25kopp(er)tykk kokosmelk
1stkmuskatblomme
1stkliten kanelstang
kvaster med frisk mynte




Næringsdeklarasjon for Bittara hohi (Krydrete egg)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154.03244.92Kcal
Protein7.6812.21gram
Karbohydrat2.003.18gram
Kostfiber1.632.59gram
Fett12.4519.80gram
Mettet fett7.5712.04gram
Salt0.921.47gram
Pris på oppskriftenKr 4.78Kr 7.60Kroner
Hele oppskriften veier954 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo5,19 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Hardkok eggene, avkjøl dem helt i kaldt vann. Skjær løk og hvitløk i meget tynne skiver, skjær strimler av ingefær og chilli.
Ta skallet av eggene, tørk dem og prikk dem over det hele med en gaffel. Gni dem inn med gurkemeie og salt. Varm opp oljen til den er middels varm og legg eggene i en trådkurv. Senk den i oljen og frityrstek til eggene er gylne. Ta dem opp og la dem renne godt av.

Rist koriander, spisskummen og fennikel i en middels stor kasserolle til de så vidt har fått fare, ha dem over i en krydderkvern og mal til fint pulver. Ha dem tilbake i gryten med kokosmelk, muskatblomme og kanelstang, di dem et oppkok og småkok 2 minutter.

Fres løk, hvitløk og ingefær til de er møre og har fått ordentlig farge. Tilsett kokosmelk og småkok ytterligere 5-6 minutter. Del eggene på langs og ha dem i sausen. Varm sakte opp 2-3 minutter. Ha alt på et serveringsfat og garner med mynte. Server med ris og en sterk sambol.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Prior
(Intern: 20207)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-09-17
Oppdatert dato:2005-09-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.